En comeback av mig Spöket i en nyans av brunt och trevligt upplyst av Lila. VF-SHK 27-36 (12-18)

Matchen kan ses som en ordinär drabbning, men i sin kontext något mycket större. Hemmalaget med ett par varianter från det ökända, fruktade och starka VFs 81:or, i en hall som inrymt tungt niometerskrull samt kantkrull. Idag en falnad/släckt stjärna som inte har många aktiva att skryta med, utan mer eller mindre bara representeras av detta lag i div3. Kultan har gått samma framtid till mötes, byggd och skapad då brun sten var glädje och andades framtid. Nu är tiden en annan men stor eloge till VF Hyste som bjöd in till kamp och välkomnade Kulturums representationslag; SHK.

Initialt var läktare sparsamt befolkad men när intensiteten spred sig från banan och ut till gemeneman var tillströmningen ett faktum. Lagen följde varandra till en början där det mesta snubblades in via stolpar och målisar. Sedan kom ett ryck av laget från Sävedalen som dagen till ära spelade i Lajla, enligt ryktet en hyllningsaktion från coach Berne till sin läromästare.

Rycket vilade på distinkta kontringar och växande försvarsspel, med en specialist i 5-1 uppställning ochmed läckra räddningar. I detta skede avgjordes matchen då SHK med lätthet kunde rida vidare på försprånget och via den adaptiva cruise-kontrollen driva på. Matchen var för dig som gillar stringens vacker, bortalaget delade upp målskörden i två exakta delar 18+18=36. Denna målskörd var också utspridd på alla aktiva utespelare, där vi såg specialister från 6, 7 och 9m.

För att gå ner på 0m så var målvaktspelet av habil art och klart dominerad av bortalaget. Två pinnar följer med i den lila säcken till Sävedalen och förhoppningen av ett momentum.

Matchen summerar också två snetänkt av den högre skolan:

1.       Mannen i den röda 740 som under sina 5min på återvinningcentralen i en förort till Göteborg, lät bilen gå och stå på tomgång.

2.       Mannen från en förort som inte vågar spela pga av rädslan att skada sig inför uppkörning för MC-kort. Riskanalys kan vara något att kika närmare på.

 

Målskyttar: Gillis 7. Den unge Julle 7, ”Kantparet Snuten & Trucken” 4 var, Cadarn 3, Jontes brossa 3, P83/84; Lirarn 2, Datan 2, Skägget 2, Jonte 1, Peder Springhag 1.

 

Ps Matchen nämns och beskrivs kort i podden Avkast (ta det med en nypa salt då resultatet 27-36 INTE innebär att man vinner med 10. Låt mig förklara 36-27≠10), så lyssna om detta har gjort er inspirerade, eller om ni inte orkar komma igenom detta stycke prosa ds

Ps2 Läktarens stolar höll högsta kvalité ds2

 

-Spökskrivaren